10 KASIM ATATÜRKÜ ANMA PROĞRAMI

Kömürlü Köyü İlk-Ortaokulu 10 Kasım Atatürkü anma programı yapılmıştır. proğramımız saygı duruşu istiklal marşı ve 09.05 de siren sesi ile başlamıştır günün anlam ve önemini okulumuzun Müdür Yardımcısı Halil DEMİRCİ yapmıştır

Sayın öğretmenlerim kıymetli öğrenciler:

Bugün burada Milli mücadelemizin Başkomutanı, İstiklal savaşımızın Kahramanı Cumhuriyetimizin kurucusu Devrimlerin öncüsü şanlı Türk ordusunun şanlı paşası Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 83.yıldönümü nedeniyle  toplanmış bulunuyoruz.

1881 de Selanik'te başlayan yaşamı 1938 Dolmabahçe de sonsuzluğa uğurlanan şan ve şerefle yaşanmış 57 yıllık bir hayat. Atatürk; 57 yıllık ömrüne 11 savaş, 24 madalya, 7 nişan, 13 kitap, 1 ülke ve milyonlarca özgür insan sığdıran büyük bir asker, siyaset ve devlet adamıdır.

Atatürk'ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıl dönümünde herkese düşen en büyük görev; "Atatürk`ü ve en büyük eseri Cumhuriyet`i anlamak, Cumhuriyet`in değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek, Türkiye`yi aydınlık yarınlara taşımaktır"

Tarih ve bizler  Mustafa Kemali hep hatırlayacağız, Trablus'tan Balkanlara, Çanakkale'den Suriye ve Filistin'e, Sakarya'dan Kocatepe'ye İzmir'e Türkiye'nin her bir köşesine adını altın harflerle yazdıran adına türküler şiirler destanlar  yazılan bir kahramandır Gazi Mustafa kemal Atatürk

Bizler Atatürk'ü her zaman görüyoruz bazen güneşin doğuşunda bazen dalgalanan bir bayrakta bazen Vardar ovasında Conkbayırında bazen İzmir'in dağlarında  açan çiçekte bazen bir çift mavi gözlerde bazen de biraz önce zamana küstüren 9 u 5 geçe deki 1 dakikalık sessizlikte gördük.

Şunu bilin ki, çocuklar sizler ATATÜRKÜ tanıyın okuyun öğrenin Atatürk'ü tanıdıkça çok sevecek kendinize örnek alacaksınız

Buradan Ulu ÖNDER Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının manevi huzurunda saygı sevgi minnet ve özlemle anıyorum Ruhları Şad ,Mekanları Cennet Olsun. Bu duygu ve dileklerimle konuşmaya son veriyor ve diyorum ki

"Atatürk'ün En Büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyetini" sonsuza değin yaşayacaktır.

Halil DEMİRCİ

Müdür Yardımcısı

10-11-202110-11-202110-11-202110-11-202110-11-202110-11-202110-11-202110-11-202110-11-202109-05-2021